IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мобилните приложения в бизнес практиката

Бизнесът печели от спестени ресурси, сред които времето е приоритет

09:20 | 16.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мобилните приложения в бизнес практиката

Sqilline е първият SAP Channel Partner на SAP мобилни решения за Източна Европа. Компанията е тясно фокусирана върху разработването и внедряването на мобилни SAP решения и разработи мобилно приложение за инспекция за немската компания Carl Stahl.

„В свят, който е мобилен и основан на взаимна и непрекъсната свързаност, е естествено да залагаме на различни комуникационни устройства и чрез тях да търсим начини за по-ефективно управление, мониторинг и анализ на бизнес процесите в реално време. Мобилните SAP решения  предлагат  именно това и са в полза както на мениджърите, така и на цели екипи, работещи извън офисите“, коментира управляващият директор Десислава Михайлова.

Проектът за Carl Stahl е добър пример за това как мобилните приложения съкращават времето на бизнес процесите и подобряват клиентското обслужване. В случая, мобилното приложение служи за инспектиране на различни съоръжения през мобилни устройства. Чрез него бързо и лесно се въвеждат статуси за изправността на съоръжението, автоматично се издават сертификати за изправност, отчита се време в път и работа и др.

Преките бизнес ползи за клиента са мониторинг на статус в реално време, увеличаване на събираемостта на вземания от клиенти с 25% чрез по-бързо фактуриране, оптимизиране на доставките и съкращаване на административните разходи.

Carl Stahl е компания, инспектираща съоръжения за клиенти като Airbus, а конкретно за авио гиганта предоставя и мобилно решение за вътрешно ползване, като добавя иновативна и приходна стойност на услугата си.

Мобилните приложения, базирани върху SAP ERP, оптимизират всеки един от етапите, необходими за изпълнение на даден бизнес процес. Внедреният от Sqilline SAP Work Manager за друг клиент – Euro Games Technology, намали стъпките по обслужване на сервизния процес от 11 на 4. В резултат на това, клиентът започна да получават информация за обслужването на поръчките в реално време, а не на месечна база.

Допълнително предимство на мобилните бизнес приложения е тяхната бърза имплементация към съществуващ SAP ERP софтуер. Целият процес отнема между 2 и 5 месеца.

„Един от основните фокуси на SAP e именно мобилността. Ние, нашите клиенти и респективно техните клиенти работим и живеем в т.нар. посткомпютърна или мобилна ера“, сподели Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България.

„Свидетели сме на променяща се бизнес среда, резултат от новите нужди на крайния потребител, който иска бизнес приложенията да са достъпни от мобилното устройство и да не се различават от тези, ползвани в ежедневната му комуникация. SAP "мобилизира" бизнеса, като отговаря на най-важните му изисквания - сигурност на информацията и контрол върху технологичните разходи.“, посочва тя.

Броят на хората, ползващи служебни смартфони и таблети непрестанно расте. Според данни на IDC 37,2% от работната сила в света ще премине към работа върху мобилни устройства до 2015 г. Следвайки тази тенденция, бизнесът все повече ще се нуждае от изграждане на собствени безжични платформи и персонализирани софтуерни решения.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още