IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackberry се сбогува с BBM Music

Не е ясно защо компанията спира услугата си за споделяне на музика

14:33 | 04.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;BlackBerry</em></p>

Илюстрация: BlackBerry

Само година и половина след старта BlackBerry слага край на музикалната си услуга BBM Music. За тази стъпка компанията уведомява всичките си абонати чрез електронно писмо, пише MobileSyrup.

“BBM Music ще бъде спряна от 2-и юни 2013 г. За плащащите клиенти април е последният месец, в който ще получат фактура. През май, когато вашите BBM контакти престанат да ползват услугата, песните във вашата плейлиста ще бъдат оцветени в сиво и вече няма да са на разположение за възпроизвеждане“, пише в писмото. 

В бележка под линия BlackBerry отбелязва, че точната дата за спиране на услугата подлежи на промяна. 

За да може клиентите да продължат да слушат музика на своите устройства, канадската компания им предоставя 30-дневен достъп до услугата за онлайн стрийминг Rdio. Тя разрешава неограничен достъп до над 18 милиона песни.

BlackBerry (по онова време все още Research In Motion) стартира услугата BBM Music през ноември 2011 г. с надеждата, че ще направи по-атрактивна своята услуга за съобщения.

С облачната услуга потребителите трябваше да могат да създават една постоянно променяща се музикална библиотека и да могат да споделят музиката си с други абонати на BBM. Услугата обаче бе ограничена до сваляне на до 50 песни на месец, които могат да се просвирват и да се съхраняват на устройства BlackBerry. За услугата се събираше месечна такса от 4,99 долара.

Още при представянето на BBM Music обаче конкурентът Rdio вече предлагаше по-солидни музикални възможности за тези, които искат да разполагат с огромни музикални каталози в движение, а Spotify се появи по-късно през годината, за да направя медийния пейзаж за BlackBerry още по-конкурентноспособен.

Защо сега Blackberry слага края на BBM Music, остава неясно. Една причина би могло да бъде нарастващата конкуренция на пазара на музикалните услуги от страна на съперници като Spotify, Rdio и Pandora, които предлагат по-голям асортимент и при това са икономически по-ефективни.

Засега обаче нито Rdio, нито Spotify и Pandora са обявили, че подготвят приложение за BlackBerry 10, пише TechCrunch. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още