IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустрията на Интернет на нещата ще достигне 30 млрд. евро до 2020 г.

Секторът се нуждае от нови правила за работа, които да помагат както на компаниите, така и на отделните потребители, смятат експерти

14:38 | 06.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индустрията на Интернет на нещата ще достигне 30 млрд. евро до 2020 г.

Интернет на нещата

Според евродепутата Ева Паунова Интернет на нещата (възможността за свързване на всичко наоколо в система, която работи) ще промени начина, по който работят традиционните индустрии. По думите ѝ до 2020 г. индустрията на Интернет на нещата ще достигне 30 млрд. евро, а светът трябва да се възползва от това, в противен случай ще пропусне множество възможности.

“Трябва да работим за създаването на умни градове. А най-важното е да имаме единен подход към всичко това”, категорична е Паунова. Според нея индустриите могат да се възползват максимално от Интернет на нещата, само при правилно формирани политики.

“Трябва да решим дали трябва да регулираме, какво трябва да регулираме и как. Този въпрос става все по-труден за решаване, но това не бива да ни спира”, допълва евродепутатът. Според нея регулацията на пазара трябва да е балансирана, така че да има повече конкуренция и повече инвестиции. Не на последно място правилата трябва да работят така, че да защитават потребителите.

Защитата

Темата за опазването на данните, както на компаниите, така и на отделните потребители, стои на дневен ред в индустрията. Не само Ева Паунова призова за повече мислене в посока опазване на личната информация. Същото направи и Карлос Родригез, директор и ръководител на офиса на Telefonica в Брюксел. По думите му едно от най-важните неща в момента е операторите да не спират да мислят за сигурността и защитата на данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още