IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телекомите ще осигуряват безплатни повиквания от системата eCall при катастрофи

Те ще пренасочват спешни повиквания от превозни средства до Център за приемане на спешни обаждания

13:09 | 07.10.15 г.
Телекомите ще осигуряват безплатни повиквания от системата eCall при катастрофи

Мобилните оператори вече имат задължение да осигуряват техническа възможност за безплатни повиквания eCall от катастрофирал автомобил до телефон 112 от всяка точка на страната, ако има покритие на съответната територия.

Това предвижда постановление за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за внедряване на интелигентните транспортни системи в областта на автомобилния транспорт и за интерфейси с останалите видове транспорт, което би прието днес от Министерския съвет.

Телекомите се задължават да осигуряват преноса и пренасочването на eCall повикванията между бордовото оборудване на моторните превозни средства и най-близкия Център за приемане на спешни повиквания на дирекция „Национална система 112“ на МВР.

С това се изпълнява Препоръка на Европейската комисия от 8 септември 2011 г. за подкрепа на общо европейската услуга за предаване на спешни повиквания от превозни средства на телефонен номер 112 (еCall).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още