IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NTT Docomo ще тества 5G връзка с Ericsson

5G тестовете ще демонстрират ултрависоки скорости от 10Gbps при пренос на данни, използвайки 15Ghz-честотната лента

16:50 | 22.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
NTT Docomo ще тества 5G връзка с Ericsson

Най-големият мобилен оператор в Япония NTT DoCoMo и шведският технологичен концерн Ericsson разширяват дългогодишното си партньорство, започнало с изграждането на 2G мрежа, преминало през 4G технологията, а тази година - вече и тестове на 5G технология.

Тъй като операторът продължава да разширява своите LTE мрежи, той вече се подготвя за 5G еволюцията и новите M2M приложения. Промяната на технологията ще бъде белязана от рязко увеличаване на броя на мобилните широколентови връзки и бързо нарастване на обема на трафика. 5G е създадена да реализира дългосрочната визия на индустрията за неограничен достъп до информация за всеки и всичко, съобщиха компаниите. 

С 5G тестовата система на Ericsson NTT DoCoMo планира да постигне ултрависок битрейт от повече от 10Gbps, предоставяйки радиомрежа с капацитет повече от 1000 пъти по-голям от днешните LTE мрежи.

„Проучванията на 5G все повече започват да набират скорост с приближаването на 2020 г. Смятаме, че 5G ще осигури значителни подобрения в производителността, за да подкрепи въвеждането на нови приложения, които ще се отразят положително както на потребителите, така и на индустрията. С нетърпение очакваме да покажем потенциала на 5G технологиите чрез този експериментален тест“, заяви Сеизо Оно, изпълнителен вицепрезидент и главен технически директор на NTT DoCoMo.

Ericsson разработи последно поколение антенни технологии с по-широки диапазони, по-високи честоти и по-кратки интервали от време за предаване, както и базови радиостанции, изградени с базови честотни (бейсбенд) единици и радио единици, създадени специално за 5G тест.

Освен новите антенни технологии тестовете обхващат технологични области, свързани с макро архитектура (архитектура на малки клетки, базирана на хетерогенна мрежа, широколентова комуникация, която използва честотни ленти в 15Ghz и високи скорости, пренос с висок капацитет).

Ericsson ще работи с NTT DoCoMo върху тестове във външни условия, които ще се проведат в Йокосука, Япония. Индустриалните проучвания са все още в ход, като комерсиално въвеждане на 5G технология не се очаква до 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още