IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 16,5 млн. SMS-а с коледни пожелания отчетоха операторите

Ръст на изпратените съобщения отчетоха две от компаниите - Globul и Vivacom

12:46 | 26.12.13 г. 1
Над 16,5 млн. SMS-а с коледни пожелания отчетоха операторите

За Коледните празници абонатите на трите телеком оператори у нас са изпратили над 16,5 млн. текстови съобщения с празнични пожелания. Данните показават, че има ръст на изпратените SMS-и от клиентите на два от операторите - Globul и Vivacom. 

В периода от 12 часа на 24 декември до 24 часа на 25 декември са били изпратени 6,24 млн. SMS – а от абонатите на Globul, около 6 млн. от Mtel и 4,32 млн. от клиентите на Vivacom.

От Mtel дадоха и статистика за изпратените кратки съобщения през електронната страница на компанията. От данните е видно, че 124 хил. поздравления са изпратени онлайн. През миналата година клиентите на компанията изпратиха 6,4 млн., като 200 хил. от тях - през страницата на компанията. 

За коледните празници през 2012 година абонатите на Globul изпратиха 6 млн. SMS-s, а на Vivacom - около 4 млн. 

Операторите отчитат, че първите пожелания традиционно се изпращат от обедните часове на 24 декември, а пикът е на следващия ден – 25 декември.

През миналата година броят на изпратените SMS-и за коледните празници беше малко над 16 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ronin47
преди 10 години
Мтел чрез комуникации контролира цялата държава - финанси, политика. БНБ, Правителство, Булбанк, Раифайзен ... през Спектрумнет и контрол на съзнанието на безжичната мрежа. Проблемът е, че МТЕЛ ФАЛИРА. Целия Телеком Австрия подкупи много министри (като Хохехер - Станишев) и е пред фалит на основните пазари. Хората в България се усетиха 90% са против Мтел, 90% против правителството. Правителството краде за последно и подписва договори, кой ще изплаща 12 млрд. Уестингхаус. Централните банкери са подкупени за най-високия марж в ЕК 7% - за 1.5 млрд. лв печалба. - хоара искат да ги убиват по блоговете, контролираните медии ги прикриват. Какво правиме:- Ако БУЛСАТКОМ вземе мрежата на МТЕЛ и шпионира, хората не искат несигурни данни и ще ги фалират.- ВИВАКОМ е руска компания и едва ли ЕК и ЕЦБ ще дадът контрол над Правителство и БНБ.- ТЕЛЕНОР е компания за 80 млрд ЕВРО и едва ли ще рискуват бранда. Шпионират на пазар ката Украйна, на ако последват Телеком Австрия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още