IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианците вече ще могат да купуват автомобили от Amazon

Автомобилната компания Fiat Chrysler ще продава три от моделите си на италианската версия на интернет гиганта

15:10 | 19.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Автомобилната компания Fiat Chrysler Automobiles (FCA) се обединява с американския интернет гигант Amazon, за да дадат старт на продажбата на автомобили онлайн, предлагайки и допълнителни промоции, съобщава Ройтерс.

Първоначално само италианските купувачи ще могат да закупят автомобилите си с натискането на едно копче в интернет, а офертите на Amazon.it ще бъде ограничени до три модела – 500, Panda и 500L.

FCA казва, че изборът е бил целенасочен, тъй като моделът Panda е най-продаваната кола в Италия, а купувачите на 500 и по-големия 500L въплъщават младия и авантюристичен характер, който тази инициатива се опитва да приеме.

Времето дойде да дадем на потребителите нов, по-ефективен и прозрачен начин да избират ново превозно средство“, казва Джанлука Италия, отговорен за Fiat Chrysler в Италия, по време на онлайн пресконференция.

Мениджърът на седмия по големина производител на автомобили в света заяви, че партньорството ще се хареса на купувачите, които търсят сделки от удобството на дома си, добавяйки, че съществуващите промоции ще бъдат с до 33% по-добри за онлайн клиентите.

Той каза още, че според проучвания над половината италианци са склонни да купят превозно средство онлайн, но 97% все още предпочитат да го вземат от традиционен дилър.

Затова, след като направят поръчката си онлайн, Amazon ще се свързва с купувачите, за да решат при кой дилър искат да финализират покупката си и да вземат колата. Автомобилът ще бъде готов в рамките на две седмици след първоначалната поръчка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още