IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Световни имена от областта на предприемачеството пристигат за CEED 2016

Ще бъдат дискутирани най-новите тенденции в сферата на развитието на бизнеса, предприемачеството, технологиите, стартъп възможности и инвестициите

18:02 | 07.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: CEED</em></p>

Снимка: CEED

Над 300 професионалисти от сферата на предприемачеството и бизнеса от цял свят ще се съберат на 14 април в София Тех Парк за CEED Global Conference 2016, организирана от CEED България, част глобалната мрежа на CEED. Всички гости на събитието ще отправят поглед десет години напред в бъдещето на бизнеса, като основната тема е “Готови ли сте за следващото десетилетие?”. Конференцията ще отбележи 10-годишнината на CEED, чието официално откриване бе в София през 2005 г.

Основни лектори на CEED Global Conference 2016 ще бъдат главният редактор на сп. Inc. Ерик Шуренбърг и Джим Стайкледър, директор Иновации в Dell Services. Сред останалите участници в събитието са серийни предприемачи и управители на глобални инвестиционни фондове като Галахад Кларк (Vivobarefoot), Мария Анселми (Bisnode), Линус Биле (Eicorn Enterprise Ignition), Ралф Като (Guiding Capital), Яка Левстек (D.Labs), както и добре познати имена от родната предприемаческа среда – Ивайло Симов, Елвин Гури, Любен Белов, Павел Езекиев, Стефан Ганчев и др.

По време на конференцията ще бъдат дискутирани най-новите тенденции в сферата на развитието на бизнеса, предприемачеството, технологиите, стартъп възможности и инвестициите – какви са най-новите идеи, възможности и пречки за тяхното развитие, кои са водещите сектори, къде е интересът на инвеститорите, държавата и обществото като цяло. Събитието ще обедини цялата българска предприемаческа екосистема и ще насърчи сътрудничество и координация между всички организации, които работят в тази сфера. 

Глaвният редактор на Inc. Magazine Ерик Шуренбърг ще говори за „Големия мит за предприемачите визионери”, а малко по-късно през деня ще модерира и дискусия, на която утвърдени предприемачи ще споделят своите успешни истории. Освен темата „Готови ли сте за бъдещето – къде ще бъде бизнесът Ви през 2025 г.?”, Джим Стайкледър от Dell ще изнесе и специализиран уъркшоп за иновации на тема „Какво да спрете, започнете или направите различно още днес?”. Сред акцентите е и дискусията „Когато жените успяват” с участието на Мария Анселми (Bisnode), Анн Рихарт (Redi School of Digital Innovation) и Марияна Хаманова (Cleantech Bulgaria).

Целта на глобалната среща на мрежата на CEED е обмяна на опит, срещи с потенциални партньори и опознаване на нови пазари. “Нашите членове и останалите гости могат да се срещнат лице в лице, да разговарят за нови възможности и бизнес перспективи. Поканили сме някои от най-добрите експерти в областта на иновациите, технологиите и стартъп средата, за да бъдем полезни за бъдещето развитие на предприемачеството и предприемаческата култура в региона и глобално”, каза Николай Ярмов, съосновател и изпълнителен директор на CEED България.

Програмата на цялата конференция можете да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още