IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber става все по-скъп

Компанията ще се опита да привлече още 2,1 млрд. долара

13:49 | 04.12.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Uber става все по-скъп

Uber Technologies се опитва да събере 2,1 млрд. долара в нов кръг на финансиране, който би оценил компанията на 62,5 млрд. долара, предава Bloomberg, позовавайки се на запознати с процеса източници.

При предишния кръг оценката на компанията е възлизала на едва 50 млрд. долара. Тя се базира на това какъв дял от компанията получава всеки инвеститор за парите си. При обща оценка от 62,5 млрд. долара тези 2,1 млрд. долара биха съответствали на около 3,3 на сто. 



Новото финансиране показва, че американската фирма ускорява експанзията си в световен мащаб и разнообразяването на услугите. Компанията тества вече доставката на хранителни стоки и други пакети в някои градове. Uber работи и по нова технология като безпилотните автомобили.

Компанията харчи доста средства, за да разшири дейността си в Азия, по-конкретно в Китай, където планира да вложи 1 млрд. долара според разпространената от юни информация от главния изпълнителен директор Травис Каланик.

Като част от текущия кръг финансиране Uber е затворила инвестиции от Tiger Global Management и T. Rowe Price, а също така търси стратегически инвеститори с общи бизнес интереси, казват източниците на агенцията. Uber, Tiger Global и T. Rowe Price отказват коментар.

Друг стратегически инвеститор, Microsoft, е вложил около 100 милиона долара като част от предишния кръг финансиране на базирания в Сан Франциско стартъп, твърдят хора с познания по темата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
vstoykov
преди 8 години
Представям си как ще протестират шофьорите на таксита след като на пазара навлязат безпилотните коли и безпилотните таксита.Това ще бъде поредната революция на лудитите. Ще изпочупят малко безпилотни автомобили, ще се напълнят затворите и после хората ще се смеят на тази глупост, както сега се смеем на лудитите, които на времето чупеха тъкачни станове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още