IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разширяването на достъпа до интернет ще създаде 140 млн. работни места

Основателят на Facebook обеща да помогне на Върховния комисар на ООН за бежанците да осигури достъп до интернет в бежанските лагери

17:44 | 27.09.15 г. 2
Разширяването на достъпа до интернет ще създаде 140 млн. работни места

Разширяването на достъпа до интернет в развиващите се страни ще спомогне за създаването на над 140 милиона работни места, и ще изведе от бедност 160 милиона души. Това заяви основателят на най-голямата социална мрежа Facebook Марк Зукърбърг по време на срещата на високо равнище на ООН, посветена на целите за устойчиво развитие.

Зукърбърг заяви, че днес 4 милиарда души нямат достъп до възможностите, които предлага глобалната мрежа. "Включването в интернет на все повече хора от развиващите се страни, ще можем да създадем 140 милиона нови работни места, да избавим от бедност 160 милиона души и да предоставим на повече от 600 милиона деца възможност да получат образование, без сериозни разходи", каза той, цитиран от bTV.

Според Зукърбърг, "интернет е нещо повече от една мрежа от компютри". Интернет е важна движеща сила на социално-икономическия прогрес, казва основателят на Facebook. 

Марк Зукърбърг обеща да помогне на Върховния комисар на ООН за бежанците да осигури достъп до интернет в бежанските лагери.

"Комуникацията ще помогне на бежанците да получат по-голяма подкрепа и да поддържат контакт със семействата си", каза Зукърбърг. Интернет достъп трябва да бъде "в основата на глобална стратегия за развитие", за да се определи подхода към новите предизвикателства и нужди на следващото поколение жители на планетата, каза бизнесменът. Зукърбърг припомни, че сега само половината от населението на света има достъп до интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
kandid
преди 8 години
Не, ще ловЯт само матрьоги...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
studioaa
преди 8 години
И какво ще работят тези 140 млн. служители? Предполагам, че ще бъдат принудени да слухтят по социални мрежи, форуми и елетронни пощи кой каква информация получава/праща и така Big Brother ще ни наказва по-лесно за "расизъм", "ксенофобия", "дискриминация" или "ислямофобия".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още