IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тримесечната печалба на Visa скочи с 25%

Приходите на американската финансова компания нараснаха с 12% до 3,52 млрд. долара

14:05 | 24.07.15 г.
Тримесечната печалба на Visa скочи с 25%

Печалбата на Visa за третото фискално тримесечие надхвърли очакванията, покачвайки се с 25 на сто, сочи последният отчет на американската финансова компания.

Нетната печалба на Visa за изминалото тримесечие достигна 1,7 млрд. долара, или 0,69 долара на акция от клас А, в сравнение с 1,4 млрд. долара, или 0,54 долара на акция преди година.

Изключвайки преоценката при пут опцията на Visa Europe, коригираната печалба на групата за последното тримесечие достигна 0,74 долара на акция, предава Ройтерс.

Приходите на компанията за тримесечието нараснаха с 12% до 3,52 млрд. долара от 3,16 млрд. долара за същото тримесечие на миналата година, благодарение на растежа в използването на услугите по обработка на данни и международни трансфери.

Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очаква компанията да спечели 0,59 долара на акция при приходи от 3,36 млрд. долара за тримесечието.

За цялата 2015 г. Visa все още очаква ръст на приходите при постоянен курс на долара с ниска двуцифрена стойност. Новите очаквания обаче са отрицателното въздействие на обменните курсове да коства на фирмата 2,5 процентни пункта от растежа в сравнение с предишната прогноза за 2 процентни пункта отрицателен ефект.

Същевременно компанията очаква растежът на коригираната печалба на акция през 2015 г. да варира около 15 на сто, докато по-рано прогнозата бе за цифра в диапазона 10-12 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още