IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix се хвали с неочакван ръст на абонатите

Силното разширяване в чужбина обаче води до двоен ръст на загубата при операциите зад граница

10:24 | 16.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Netflix се хвали с неочакван ръст на абонатите

Броят на потребителите на интернет телевизионната стрийминг услуга Netflix расте по-силно през първото тримесечие благодарение на експанзията в чужбина. Но и загубата в чужбина се удвоява, става ясно при представянето на тримесечните данни на американската компания след края на борсовата сесия в Ню Йорк.

Компанията има 4,88 млн. нови клиенти, докато първоначалните ѝ прогнози бяха за 4,05 млн. клиента, предава MarketWatch.

За изминалите три месеца цената на акцията скача с 47 на сто. В следборсовата търговия книжата поскъпнаха с цели 12% до 533 долара.

Компанията извършва агресивна експанзия на международните пазари, която трябва да бъде завършена до края на следващата година. В Канада Netflix започна дейност през 2010 г., а наскоро започна "излъчване" в Куба, Австралия и Нова Зеландия. Разходите за разширяване, за собствени продукции и за придобивания на права допринесоха за ръст на загубата в чужбина от 35 до 65 млн. долара в рамките на година.

Като цяло Netflix отчита печалба от 23,7 млн. долара (38 цента за акция) след 53,1 млн. долара (86 цента за акция) година по-рано. Преди еднократните ефекти печалбата възлиза на 77 цента на акция. Компанията очакваше печалба от 60 цента за акция, докато консенсунсната оценка на анкетираните от Thomson Reuters анализатори бе за 69 цента за акция.

Приходите растат от 1,27 млрд. долара до 1,57 млрд. долара, което съвпадна с очакванията на анализаторите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още