IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google подкрепя облачния си бизнес с ново придобиване

Онлайн концернът купува специализирания в разработването на цифрови специални ефекти старт-ъп Zync за неназована сума

10:07 | 27.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&quot;Трансформърс 3&quot; е една от лентите, над които е работила&nbsp;Zync.<em> Илюстрация:&nbsp;Paramount Pictures&nbsp;</em></p>

"Трансформърс 3" е една от лентите, над които е работила Zync. Илюстрация: Paramount Pictures 

Google отново посяга към друга компания. Технологичният концерн придобива специализирания в разработването на цифрови специални ефекти и видео старт-ъп Zync. Цената на сделката не е оповестена. С хода си Google ще опита да атакува облачния бизнес на Amazon, пише The Wall Street Journal.

Новопридобитата компания има принос в създаването на филми като „Star Trek: Възмездие“  и „Looper: Убиец във времето“.

Zync е основана преди едва пет години като компания, предлагаща услуги по обработка на данни в облака, под името Zero VFX. Името на флагманската технология на компанията е Zync Render, като освен по гореспоменатите филмови заглавия, тя е работила над множество реклами и други мултимедийни продукти, а освен това и над още няколко пълнометражни филма, между които „Трансформърс 3“, „Опашати сватовници",  „Американска схема" и "Полет". 

Технологията на старт-ъпа спестява на дизайнерите и специалистите по визуални ефекти нуждата от използването на скъпоструващ хардуер, като помага с обработката на материалите им в облака. На своя сайт новопридобитата компания заявява, че досега с помощта на нейната технология са обработени повече от 6,5 млн. часа видео.

След обявяването на сделката Zync заяви, че преминаването ѝ към Google ще ѝ позволи да предложи по-ниски цени на клиентите си. Така например филмовите студиа вече ще могат да изчисляват и наемат услугите на Zync на минута време, а не както досега – на час. 

Екипът на Zync ще се присъедини към отдела на компанията, занимаващ се с облачния бизнес на Google Cloud Platform.

През тази година Google стартира инициатива за привличане на повече разработчици и компании в облачната му платформа. При облачните услуги потребителите наемат изчислителна мощ и капацитет за съхраняване в Интернет, вместо самостоятелно да купуват и оперират скъпо оборудване. Пазарен лидер засега е Amazon Web Services, но Google инвестира време, пари и персонал, за да навакса изоставането си. При положение, че сега Zync премине към облачните услуги на Google, сега това трябва да направят и клиентите на Zync в Холивуд, пише WSJ.

През май Google вече придоби мониторинговата облачна услуга Stackdriver, но разреши на клиентите на компанията да ползват и конкурентни платформи, като тази на Amazon.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още