IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ebay призна, че е жертва на хакерска атака

Част от данните са компрометирани и затова компанията призовава клиентите си да си сменят паролите

22:48 | 21.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ebay призна, че е жертва на хакерска атака

Най-големият онлайн търговец eBay прикани чрез официално съобщение всички свои потребители да сменят своите пароли в сайта. Компанията призна същевременно, че е станала жертва на хакерска атака, която е компрометирала част от данните на някои потребители, предава Bloomberg.

В случая става дума за база данни, в която са се съхранявали криптирани версии на пароли, както и друга информация, която обаче не е свързана с финанси. Компанията обаче уточнява, че няма информация каквато и да е финансова информация на потребителите да е била видяна от хакерите, тъй като тя се съхранява на друго място и също е криптирана.

Въпреки това информацията, с която онлайн престъпниците може да са се сдобили, е доста подробна. Освен криптирани пароли тя включва още физически адреси и адреси на електронни пощи, телефонни номера и дати на раждане.

Атаката е компрометирала "малък брой имена и пароли на служебни акаунти", чрез които хакерите са успели да си осигурят достъп до корпоративната мрежа на eBay. Провежда се разследване и от страна на полицията, за да бъдат установени извършителите, добавят от компанията.

Атаката се е случила още в края на февруари и началото на март, но за нея компанията е разбрала преди две седмици. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още