IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix планира вдигане на таксите

Повишаването им ще помогне на фирмата да придобие повече съдържание и да предостави още по-добро качество на стрийминга

10:58 | 22.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Netflix планира вдигане на таксите

Netflix отчете печалба от 53 млн. долара за първото тримесечие и обяви планове за повишаване на таксите за абонамент на услугата си, съобщава ВВС.

Компанията за видео стрийминг оповести, че е добавила 2,25 млн. нови членове през периода, като общият им брой е достигнал 48 млн. 

Netflix обяви също така потенциално „увеличение с един или два долара“ на месечните такси за новите членове по-късно през годината.

Главният изпълнителен директор на компанията Рийд Хеистингс каза, че успехът на видео услугата се изразява в нарастване на членовете, подчертавайки приноса на драмата House of Cards с Кевин Спейси.

Според него повишаването на таксите за абонамент ще помогне на фирмата да „придобие повече съдържание и да предостави още по-добро качество на стрийминга“.

„Напът сме да достигнем 50 млн. абоната в световен план, но това е много по-малко от 130-те млн. на HBO”, пише той в писмо до акционерите, имайки предвид лидерът сред кабелните телевизии в САЩ. „Амбицирани сме да съкратим разликата“, изтъква Хеистингс.

Акциите на Netflix поскъпнаха с 0,8% по време на вчерашната американска сесия и с 6,8% в следборсовата търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още