IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Tencent се понижиха след опасения за растежа на приложението WeChat

Китайският интернет гигант се опита да успокои инвеститорите, като обяви сплит на акциите си

12:00 | 20.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Tencent се понижиха след опасения за растежа на приложението WeChat

Акциите на китайския интернет гигант Tencent спаднаха с над 4% преди да ограничат загубата до 1,7% при затварянето на търговията, след като компанията отчете забавящ се растеж на приложението си за съобщения WeChat, съобщава ВВС.

Печалбата на Tencent през миналата година се е повишила с 13% до 3,9 млрд. юана (641 млн. долара), но растежът на потребителската база при Weixin/WeChat се е снижил до само 6%.

Макар приходите през 2013 г. да са нараснали с 38%, печалбата е засегната от увеличените разходи за продажба и маркетинг (с 39% до 327 млн. долара), тъй като компанията се опитва да промотира своите игри, сайтовете за електронна търговия и приложението WeChat. 

За да успокои инвеститорите Tencent обяви слит на акциите си, като всеки акционер ще получи по пет нови за всяка притежавана. Акцията е най-добре представящата се на Хонконгската борса откакто стана публична през 2004 г.

Повече от технологичния сектор вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още