IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Alibaba e "95% сигурна" за IPO-то в САЩ

Нямаме график или място за реализиране на първично публично предлагане, заявиха от компанията

12:57 | 13.03.14 г.
Alibaba e "95% сигурна" за IPO-то в САЩ

Alibaba е "95% сигурна" в избора си на борсата в Ню Йорк пред тази в Хонконг за дългоочакваното първично публично предлагане (IPO), пише FT.

Според неофициален източник компанията вече не е ангажирана в контактите си с Хонконгската борса. Друг представител посочи, че подобно развитие е "95 на сто сигурно".

Най-голямата китайска компания за електронна търговия първоначално планираше да се листне в Хонконг, но правилата за подаване на документи спряха плановете ѝ.

Alibaba публично се отказа от плановете си през миналата година, което предполага, че компанията ще се насочи към САЩ. Компанията се опита да съживи отново преговорите с щатската борса тази година с помощта на различни адвокати, но преговорите удариха на камък.

Изпълнителният вицепредседател на Alibaba Джо Тай заяви пред Ройтерс в четвъртък, че компанията не се е отказала от листване в Хонконг, като посочи, че зачита усилията на местната борса да поддържа "целостта на пазара".

"Нямаме график или място за реализиране на първично публично предлагане", посочи той.

Според експерти има редица причини Alibaba да не желае да чака допълнително време за листване в Хонконг и да се насочи към САЩ. Компанията направи поредица от придобивания в последните месеци, което повиши инвеститорския апетит към активите ѝ.

Лишаването от компанията ще бъде удар за азиатските инвестиционни банкери, които се надяваха сделката да подобри ликвидността и настроенията на пазара в Хонконг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още