IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo надмина по посещаемост Google в САЩ

За първи път от над две години насам сайтовете на интернет ветерана са привлекли повече американски посетители от конкурента му

15:22 | 22.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Yahoo надмина по посещаемост Google в САЩ

За първи път от над две години интернет ветеранът Yahoo е спечелил повече американски потребители от големия си конкурент Google.

Страниците на Yahoo в САЩ са достигнали през юли до над 196 млн. потребители, заяви пазарният анализатор Comscore в сряда. Това отрежда на пионера лидерското място в ТОП 50 на най-посещаваните уеб места в САЩ. При това посещенията в блог платформата Tumblr, която Yahoo придоби наскоро, са преброени отделно. Тя е имала 38 млн. посетители. 

Със 192 млн. посетители Google е на второ място, а след тях следват Microsoft, Facebook и AOL, предава DPA.

ComScore измерва интернет трафика и публикува данни относно разпространението на смартфони. Обхватът на сайтовете е важен за продажбата на реклама в интернет - основната дейност на Yahoo и Google. За последен път Yahoo оглавяваше списъка на най-посещаваните сайтове в САЩ през май 2011 година.

Comscore не дава обяснение за сегашния възход на Yahoo до върха. Въз основа на това колко близо една до друга бяха позициите на Yahoo и Google през последните няколко месеца, би могло да се касае просто за нормални вариации, се казва в изявление за блога Marketing Land.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още