IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AOL същращава 10% от персонала

От мярката ще бъде засегната основно работната сила в Patch

11:56 | 17.08.13 г.
AOL същращава 10% от персонала

AOL обяви, че съкращава 10% от работната си сила, като от мярката ще бъде засегнат основно персоналът на Patch, предаде CNN.

В заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси компанията посочва, че е одобрила план за преструктуриране на звеното, който предвижда и съкращения на персонал.

Главен изпълнителен директор Тим Армстронг съобщи още миналата седмица, че около една трета от 900-те сайта на Patch изостават с ръста на приходите и посещенията. Амбицията му обаче е до края на годината звеното да стане печелившо.

Според изчисленията на компанията разходите около преструктурирането ще достигнат 14 – 18 млн. долара, но спестяванията ще увеличат оперативната печалба с около 30 млн. долара.

AOL придоби Patch за почти 7 млн. долара, когато Армстронг стана главен изпълнителен директор през 2009 г. и оттогава инвестира доста. Още миналата седмица той обяви, че разходите за Patch ще бъдат свити с 25% още тази година, а са очакват и още съкращения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още