IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

22-ата версия на Firefox дава възможност за играене на 3D игри

Новата технология позволява на програмистите да използват максимално виртуалния облак

18:23 | 26.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
22-ата версия на Firefox дава възможност за играене на 3D игри

Международната фондация Mozilla представи 22-ата версия на популярния интернет браузър Firefox, който освен подобрена производителност получава и нови функции, предаде Ройтерс. 

Сред новите възможности е адаптирането на услуги и приложения, които да работят директно в самия браузър. Благодарение на това Firefox 22 може да се използва за играене на триизмерни игри, дори в мултиплеър, обработка на снимки и да бъде работна среда и на други приложения. Директно в браузъра може да се проиграват  HTML5 и по-обемни  Java приложения. Версията може да бъде свалена за  Mac, Linux и Windows.

Предимството на тази технология е, че позволява на програмистите да използват максимално виртуалния облак за изпълнение на по-тежките изчисления, а това ще доведе до по-малко натоварване за устройството на потребителя без да се намалява производителността.

Производителят планира да представи тази функция и за версията на Firefox за мобилни устройства. Според вицепрезидента на компанията Джонатън Найтингейл, цитиран от The Next Web, в момента над 10 млн. души използват браузъра на своите смартфони и таблети.

Добавянето на WebRTC (Web Real-Time Communications) платформата ще позволи на Firefox да се използва и за други дейности, като например споделяне на файлове между потребители.

Но това далеч не е всичко. Firefox 22 ще може да поддържа видеоразговори. Програмистите ще могат да създават приложения за браузъри, които да се възползват от тази функция. Тази технология също може да бъде използвана и за мобилната версия на Firefox.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още