IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Да се разведеш онлайн

Вместо сайт за запознанства, в САЩ се появи онлайн място за разводи

14:13 | 01.06.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Разводът може и да се случи онлайн. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Разводът може и да се случи онлайн. Снимка: Ройтерс

Досега мрежата беше използвана предно за запознанства и бракове, но от миналата седмица партньорите вече ще могат и да се развеждат онлайн в специализиран сайт, пише New York Times, цитиран от БТА.

Софтуерната програма Wevorce обещава да улесни максимално  раздялата на съпрузите, като изготвя необходимите документи с 6-кликвания, при което не се прибягва до услугите на  скъпоструващи адвокати.

Срещу такса от 7 500 долара Wevorce използва един единствен  бракоразводен посредник, което е значително по-евтино от стандартните разходи в такива случаи, възлизащи средно на 27 000 долара.

Всяка от страните, потърсила услугите на сайта, избира посредника, който да представи документите пред съда. При това положение съпрузите дори няма нужда да присъстват на съдебното заседание.

Weorce предлага и международни услуги, ако един от брачните партньори не е гражданин на САЩ. Сайтът осигурява и честна раздяла на двойки, които не са сключили формален брак, но трябват да поделят общото си имущество.

Wevorce е за хора, които са решили да се разведат по цивилизован начин с половинките си.  Той не се препоръчва за тези, които са решили да водят тежки  съдебни битки за имущество и попечителство над децата. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
Идеята на Бог не е да няма разводи. ...Ако католическата църква твърди подобно нещо, значи си превишава правомощията :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
eboyanov
преди 11 години
Радвам се и благодаря на Бог, че на света има католически семейства, които са стабилността на обществото и се радвам че аз съм част от такова семейство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Ricco
преди 11 години
"Срещу такса от 7 500 долара Wevorce..., което е значително по-евтино от стандартните разходи ... възлизащи средно на 27 000 долара."----------------САЩ - страната на неограничената и необуздана бюрокрация и рай на юридическото лоби. На мен развода ми тук (по взаимно съгласие), ми излезе 75 лв. (седемдесет и пет лева). Без адвокати и посредници, с един формуляр свален от нета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още