IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на борда на директорите на Yahoo напуска

Фред Аморосо спазва ангажимента си да заема поста на компанията само за една година

10:10 | 26.04.13 г.
Председателят на борда на директорите на Yahoo напуска

Председателят на борда на директорите на Yahoo Фред Аморосо се е оттеглил от поста си, съобщи компанията. В съобщението за напускането се казва, че Аморосо няма да се кандидатира за председател на борда на предстоящото на 25 юни акционерно събрание, пише Forbes.

Аморосо посочва, че когато се е съгласил да стане председател, той е информирал борда на Yahoo, че възнамерява да остане такъв само за една година, „за да помогне на компанията да премине през критичния момент на трансформация“.

Аморосо заемаше този пост от миналия май, когато смени на поста Рой Босток. Два месеца след смяната бордът назначи бившия служител на Google Мариса Майер за изпълнителен директор на Yahoo.

Назначаването на Майер и смяната на Босток с Аморосо позволиха подобряването на отношенията между компанията и хеджфонд мениджъра Данел Льоб, който е вторият най-голям акционер в Yahoo, нареждайки се след съоснователя на компанията Дейвид Фило.

До общото събрание през юни постът председател на борда на директорите ще се заема от Мейнард Уед, съобщават от компанията.

За последната година акциите на Yahoo са поскъпнали с над 60%. В периода около назначаването на Аморосо цената им беше 15 долара, а в момента те се търгуват по над 25 долара за брой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още