IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Листването на BuzzFeed - важен ориентир за световния медиен пазар

Предлагането ще покаже как медийните платформи се представят на публичния пазар

18:07 | 06.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg


Перети е казвал, че BuzzFeed вероятно би направила IPO, ако пандемията не беше засегнала бизнеса ѝ.

Големият момент за BuzzFeed е придружен и от спорове, свързани с работната сила. В четвъртък служители на BuzzFeed News си тръгнаха от работа в знак на протест срещу по думите им неуспешно договаряне за справедливи договори.

„Това са преговори и са трудни, и има неразбирателство около някои въпроси“, коментира Перети по случая.

Като част от листването си, BuzzFeed ще придобие и медийната компания Complex Networks, насочена към младите, от Hearst Corp. и Verizon Communications. Миналата година BuzzFeed придоби HuffPost.

Перети описва BuzzFeed и Complex като допълващи се бизнеси, като Complex е по-силна в насочените към мъже теми като маратонките и уличната мода.

Миналия месец BuzzFeed заяви, че тримесечните ѝ приходи са нараснали с 20%, подкрепени от подобрените продажби на реклами. Но също така отбеляза забавяне на продажбите на стоки, като свърза това с проблемите с веригите за доставки. Компанията очаква това да продължи и през четвъртото тримесечие. Наред с други неща, BuzzFeed продава серия съдове за готвене в Walmart. Бизнесът е смятан за начин BuzzFeed да разчита по-малко на реклама.

Като част от публичността, BuzzFeed ще придобие и медийната компания Complex Networks, насочена към младежта, от Hearst Corp. и Verizon Communications Inc. Миналата година BuzzFeed купи HuffPost.

Перети описа BuzzFeed и Complex като допълващи бизнеси, като Complex е по-силен в теми, фокусирани върху мъжете, като маратонки и улично облекло.

Миналия месец BuzzFeed заяви, че приходите му за третото тримесечие са нараснали с 20%, подпомогнато от подобрение в продажбите на реклами. Но също така отбеляза забавяне на продажбите на стоки, позовавайки се на проблеми с веригата за доставки, и очаква това да продължи през четвъртото тримесечие. BuzzFeed продава, наред с други неща, линия съдове за готвене в Walmart, кръстена на марката за храни Tasty. Бизнесът се разглежда като начин BuzzFeed да разчита по-малко на рекламата.

Множеството източници на приходи позволяват на BuzzFeed да се адаптира, когато една област от бизнеса ѝ се забави, твърди Перети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още