IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Димитър Вучев е новият водещ на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria

Дориана Ранкова готви ново авторско предаване за бизнес телевизията

11:19 | 25.07.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Водещият на борсовите анализи и неделния обзор Invest/Or Димитър Вучев поема ново предизвикателство в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Той е новият водещ на предаването за инвестиции, макроикономика и бизнес Investbook, което се излъчва всеки делничен ден от 20,00 часа.

Темите, върху които ще се фокусира Вучев, са свързани с новините от корпоративния свят, начините за финансиране, инвестиционните планове, законовите промени, които засягат бизнеса и други. В Investbook с редовни пазарни коментари в помощ на управлението на инвестициите ще продължат да се включват водещите на Boom & Bust Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. 

Димитър Вучев е сред младите звезди в икономическата журналистика в България.

Започва кариерата през 2012 г. в сп. „Икономика”, продължава да се развива в Investor.bg, където е зам. главен редактор, а след това и в телевизия Bulgaria ON AIR и в. “Капитал”. Със старта на Bloomberg TV Bulgaria Вучев става главен редактор на сайта bloombergtv.bg, водещ на Invest/Or и борсов анализатор.

Преди да се заеме сериозно с журналистика Димитър Вучев трупа опит в икономическите изследвания и анализи на публични политики. Той е член на Българската макроикономическа асоциация. Бакалавър е по "Политическа икономия" от УНСС и магистър по "Финанси" от Висшето училище за застраховане и финанси (ВУЗФ). Академичният му път продължава с изучаване на магистърската програма "Европейски Югоизток" в СУ "Св. Климент Охридски".

Димитър Вучев е следващият лектор в летния онлайн курс на Investor.bg по повод 15-тата годишнина от основаването на сайта. Икономиката на ЕС e по-близко до планова, отколкото до пазарна, е тезата му по темата „Плановата vs пазарната икономика – плюсове и минуси“. Видеолекцията на Вучев може да гледате тук.

Досегашната водеща на Investbook Дориана Ранкова подготвя ново предаване по своя авторска идея, което ще стартира скоро в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
срещах се и със току що завършили студенти по финанси които знаят матрафукциите за числа акции не незнам си що си, но незнаят какво е пари ? Може ли някой да ми дефинира що е пари освен, че е средство за размяна ? .... :)) Ако незнаете кво е пари ей тука швейцареца мое да ви обясни кво е в тая книжка ...http://***.christoph-pfluger.ch/Das nаеchste Geld
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
ае нищо лично ама гледах веднъж дваж кат бях в Българията тази телевизия също и BG On AIR и повече няма да ги гледам, защото няма смисъл. В грешната посока сте джанъм просто с грешни представи и се предава грешна информация, може и това да е целта на TV майка Bloomberga де да знам, но ви учат на нещо което не е вярно и вие го приемате за вярно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още