IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BitTorrent иска да направи революция в новините

Компанията стартира телевизионна новинарска мрежа със стрийминг на живо

10:40 | 14.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

След като създаде свое собствено студио за телевизионни продукции и разшири дейността си в музикалния стрийминг, BitTorrent обяви какво е новото ѝ начинание – телевизионна новинарска мрежа, която се стриймва на живо. Тя ще стартира дейността си през следващата седмица, пише PC Magazine.

Въпреки че BitTorrent TV представлява агресивна експанзия в традиционното медийно пространство, BitTorrent News е вероятно точно обратното. Компанията вижда своята новинарска мрежа като нещо революционно и планира да използва слабостите на традиционните кабелни новини, за да привлече зрители.

"Телевизионните новини са в застой от известно време“, коментира Ерик Шварц, вицепрезидент на BitTorrent, отговарящ за медиите. „Те имат проблеми с привличането на едно поколение, което расте онлайн. Създаваме BitTorrent News, за да решим този проблем. Използваме висококачествени данни и инструменти и подхода на Силициевата долина в сферата на стартъпите, за да създадем гъвкава новинарска организация, която ще се учи бързо от потребителското поведение“.

Предаванията ще започнат с т. нар. "Republican Convention", по време на който се очаква републиканците официално да номинират своя кандидат-президент. Събитието се радва през последните години на понижен интерес от страна на телевизионните зрители, но се счита за едно от най-важните политически събития в САЩ през тази година и може да привлече голяма аудитория заради спорния кандидат Доналд Тръмп.

През миналата седмица BitTorrent обяви, че бившият вицепрезидент и журналист на CNN Харисън Борман ще стане директор новини на новия венчър. По-голямата част от кореспондентите идва от Al Jazeera America, която по-рано тази година се сблъска с големи проблеми и уволни голяма част от своя персонал. 

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още