IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарният дял във Forbes Media бе купен от хонконгска група инвеститори

Стив Форбс ще остане председател на Борда и главен редактор на медията, а фамилията му си запазва "значителен" дял от нея

11:44 | 19.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мажоритарният дял във Forbes Media бе купен от хонконгска група инвеститори

След близо век на фамилна собственост, Forbes Media обяви, че е продала мажоритарен дял в компанията на базирана в Хонконг група от международни инвеститори, съобщава ВВС. 

Не се разкрива сумата, за която е бил продаден делът във Forbes Media, която включва списанието Forbes. Фамилията Форбс посочи, че ще продължи да разполага със "значителен" дял в компанията, а Стив Форбс ще остане председател на Борда и главен редактор на медията.

„Макар днешният ден да е повратна точка в 97-годишната компания, основана от моя дядо, на това трябва да се гледа като на възможност за продължаване и укрепване на нашата мисия“, коментира Стив Форбс, който започна да се оглежда за купувач миналия ноември.

Компанията, която достига до 75 млн. човека по света всеки месец чрез печатно и дигитално съдържание, телевизия, конференции и анализи, ще остане базирана в Ню Йорк, но оповести планове за международна експанзия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още