IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

23% от американците смятат, че МР3 е робот

За близо 1/3 от американците гигабайт е вид насекомо, а HTML - болест, предавана по полов път

15:52 | 11.03.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
23% от американците смятат, че МР3 е робот

Проучване в САЩ се опита да провери какво точно говорят техническите термини на американците. Резултатите са, че 10% от анкетираните смятат, че кодът HTML е всъщност болест, предавана по полов път.

За 23% форматът за музикални файлове MP3 е роботът от „Междузвездни войни“, а близо една трета от американците са на мнение, че гигабайт е вид насекомо.

Проучването е проведено в САЩ сред 2,4 хил. души на възраст над 18 години, уточнява Daily Mail. Задаваните въпроси са били от затворен тип – с посочени три възможни отговора.

Според данните най-голямо затруднение анкетираните са срещнали с термина SEO (Оптимизация за търсещи машини) – 77% от дадените отговори са грешни. По погрешка USB пък се описва като съкращение на името на европейска държава. Форматът Blu-Ray е определен като морско животно от участниците в проучването.

Въпреки тези пропуски в познанията, 61% от анкетираните американци посочват, че за тях добрите познания в областта на технологиите са много важни. 

Съвсем разбираемо е, че повечето хора не знаят какво е SEO, например, но ще бъде интересно да се види как тези термини ще играят все по-важна роля в нашия живот, коментират авторите на проучването - vouchercloud.net.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
sando1
преди 10 години
Умираме да се подиграваме на американците коло са ***, ама им се смеем на сламката, а не виждаме гредата.п.п. Сигурен съм, че над 80% от българите не знаят какво е jpg и над 90% не знаят какво е гигабит!п.п.2. Поста ми е към bgManп.п.3. bgMan ти като си толкова умен, защо си неграмотен? В долното подобие на изречение имаш 8 грешки!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
ама че насекоми са тия американцивсе си мислех че подобни твърдения са само вицове ама не са
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Longin
преди 10 години
еми робот е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още