IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Парадът на победата в Москва - единствено в ефира на Bulgaria on Air

В шествието участват над 11 000 войници и офицери от частите и съединенията на въоръжените сили на Русия

13:44 | 09.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Тази вечер, 9-и май 2013, от 21.00 часа, само телевизия Bulgaria on Air ще излъчи целия военен парад на Червения площад в Москва по случай 68-ата годишнина от победата във Великата Отечествена война.

За ролята на Русия в съвременния свят, за отношенията ѝ с България и с Европейския съюз, за Деня на Европа в студиото за коментар ще бъде бившият посланик в Москва Илиян Василев. Водещ на поредното издание от поредицата на България он ер, Светът Live е Красимир Лаков.

Зрителите на Bulgaria on Air ще видят едно от най-пищните военни представления. В Парада на победата тази година участват над 11 000 войници и офицери от частите и съединенията на въоръжените сили на Русия. Командващ парада е главнокомандващият Сухопътните войски генерал-полковник Владимир Чиркин. При обхождането на войските от министъра на отбраната военният оркестър, в състава на който има повече от 800 музиканти, изпълнява 6 марша.

Парада приема министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу. Пищната демонстрация започна в 09.00 часа българско с тържественото изнасяне на флага на Руската Федерация и на Знамето на победата.

На централната трибуна се намират президентът на Русия и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, ветерани от войната, представители на обществени организации, многобройни чуждестранни гости.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 09.05.13 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
И на мен ми се струва кофти, до вчера бяхме срещу НАТО, а днес телевизиите искат да ни убедят, че нашите момчета защитават Родината ни в Афганистан!Кофти нещо е политиката, още по кофти са военните съюзи, в които ни набутват по правилото на силния на деня!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още