IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

TikTok започва да съкращава персонал, най-вече в Малайзия

Компанията използва комбинация от човешки модератори и автоматизирано откриване, за да преглежда съдържанието, публикувано в платформата

12:53 | 12.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Социалната платформа TikTok съобщи, че ще съкрати стотици работни места. Очаква се да бъдат засегнати значителен брой служители в Малайзия, тъй като компанията преминава към модериране на съдържание с помощта на изкуствен интелект.

TikTok, собственост на базираната в Китай компания ByteDance, заяви, че ще съкрати няколкостотин работни места по целия свят, без да предоставя разбивка по държави. Очаква се този ход да засегне малко под 500 работни места в Малайзия.

Говорител на TikTok казва, че съкращаването на работни места е част от усилията за засилване на модерирането на съдържанието.

„Очакваме да инвестираме 2 млрд. долара в световен мащаб в доверие и безопасност само през 2024 г. и продължаваме да подобряваме ефикасността на усилията си, като 80% от съдържанието, нарушаващо правилата, вече се премахва от автоматизирани технологии“, казва говорителят в кратко изявление.

Компанията използва комбинация от човешки модератори и автоматизирано откриване, за да преглежда съдържанието, публикувано в платформата.

Преструктурирането следва месеци на спекулации, че TikTok планира да намали значително броя на служителите си, работещи в областта на глобалните операции и маркетинга.

Според уебсайта на компанията ByteDance има над 110 хил. служители, базирани в повече от 200 града по света.

Съкращенията идват и в момент, когато технологичните гиганти са изправени пред засилен регулаторен натиск в Малайзия, където по-рано тази година беше отчетена вълна от злонамерено съдържание в социалните медии. Оттогава правителството на югоизточната азиатска държава поиска от платформите за социални медии да кандидатстват за оперативен лиценз в опит да се справи с нарастващата киберпрестъпност.

(БГНЕС)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 12.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още