IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

OnlyFans е платила 20 млрд. долара на своите създатели на съдържание от 2016 г. насам

Над половината от приходите на компанията, която има повече от 400 млн. потребители, идват от т. нар. микротрансакции

11:15 | 11.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Платформата за еротично съдържание OnlyFans е изплатила 20 млрд. долара на своите над 4 млн. създатели на съдържание, откакто е основана през 2016 г.

Базираната във Великобритания компания не предлага реклами, нито следи своите потребители, коментира главният изпълнителен директор Кейли Блеър по време на конференция на Bloomberg в Лос Анджелис. Вместо това бизнесът разчита на абонаменти, еднократни плащания на гледане и бакшиши за създателите на съдържание. По думите ѝ над половината от приходите на компанията, която има над 400 млн. потребители, идват от т. нар. микротрансакции (плащания в много малки суми, обикновено в рамките на видеоигра и др., бел. ред.) спрямо абонаментите.

„Порното е безплатно в интернет“, коментира Блеър. „Смятам, че причината хората да плащат за OnlyFans е, че искат да се свържат с тези конкретни създатели. Заради възможността да персонализират, както и да искат специфично съдържание“, допълни тя.

OnlyFans също така улеснява достъпа на потребителите си до съдържание, като изисква информация за плащането още при самата регистрация – по-добра тактика, отколкото ограничаването на достъпа за определени публикации.

„Другите социални медии се затрудняват да въведат този абонаментен модел“, коментира Блеър.

През 2021 г. компанията започна да предлага грантове за музиканти в опит да се диверсифицира отвъд еротичното съдържание.

Самата Блеър бе назначена за главен изпълнителен директор през 2023 г. в допълнителен опит бизнесът да се насочи към по-конвенционално развлечение. Преди това тя е работила за адвокатски и консултантски фирми по въпроси във връзка с опазването на личните данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 11.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още