IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вторият отчет на Reddit след IPO-то ѝ надмина очакванията

Компанията бележи 54% ръст на приходите от продажби

13:00 | 07.08.24 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американската социална мрежа Reddit отчете резултати за второто тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите, пише CNBC.

Приходите от продажби за второто тримесечие са нараснали с 54% спрямо година по-рано. Нентата загуба на компанията е спаднала до 10,1 млн. долара спрямо 41,1 млн. долара през същото тримесечие година по-рано.

Приходите от онлайн реклама са скочили с 41% на годишна база до 253,1 млн. долара. Пазарът на дигитална реклама продължава да се възстановява от тежката 2022 г., когато бизнесите предпочетоха да не харчат много за реклама заради инфлацията и други фактори.

Сегментът „други приходи“ на Reddit, който включва бизнесът с лицензиране на данни, е записал 691% ръст до 28,1 млн. долара.

Reddit заяви, че очаква приходите ѝ от продажби за третото тримесечие да са между 290 млн. и 310 млн. долара. Анализатори очакваха 278,7 млн. долара.

Компанията заяви, че средните ѝ приходи от потребител са 3,08 долара за второто тримесечие, което надхвърли прогнозата на анализаторите за 3,02 долара. Броят на дневно активните потребители е скочил с 51% на годишна база до 91,2 млн., което също е над прогнозата за 84,5 млн. по данни на FactSet.

Това е вторият тримесечен отчет на Reddit, откакто компанията се листна на Нюйоркската фондова борса през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 07.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още