IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МОК ще използва AI, за да блокира злоупотреби в социалните мрежи по време на Олимпиадата

Очакват се над половин милиард публикации в социалните платформи по време на игрите

12:00 | 15.06.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Международният олимпийски комитет (МОК) ще използва изкуствен интелект, за да блокира всякакви злоупотреби в социалните мрежи, насочени към 15 хил. атлети и представители на властите на Олимпийските игри в Париж следващия месец, заяви президентът на организацията Томас Бах, цитиран от Ройтерс.

Игрите се организират на фона на продължаващите войни в Украйна, след инвазията на Русия през 2022 г., и между „Хамас“ и Израел в Газа – събития, които вече доведоха до случаи на злоупотреби в социалните мрежи.

Олимпиадата започва на 26 юли, като в нея ще се включат над 10 500 атлети, които се състезават в 32 спорта. Очаква се събитието да генерира над половин милиард публикации в социалните мрежи през 16-те дни, в които ще се проведе, казва МОК.

„МОК ще използва AI в Париж в различни области“, коментира на пресконференция Бах.

„Едната е защитата, тъй като очакваме половин милиард публикации в социалните мрежи по време на тези игри. Ако някой отдели само една секунда, за да прочете всяка публикация, ще са му нужни 16 години, за да премине през всичко“, допълва той.

„Вместо това МОК ще заложи на проактивен AI предпазен инструмент за защита на спортистите от злоупотреба в киберпространството. Този AI инструмент предлага широко наблюдение, обхващащо 15 хил. спортисти и официални лица. Той автоматично изтрива публикации със злоупотреби, за да предпази спортистите“.

Руските и беларуските спортисти няма да се състезават под свой флаг, но им е позволено да се включат само като неутрални спортисти, което разгневи Москва.

Мерките ще обхващат всички видове злоупотреби, а не само политически атаки. МОК не разкрива подробности за това какъв вид достъп се очаква да дадат до своите акаунти спортистите.

Бах твърди още, че политическите събития във Франция и предстоящите предсрочни парламентарни избори само седмици преди Олимпиадата няма да провалят нито подготовката, нито самите игри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 15.06.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
cyclop
преди 2 седмици
Какво означава това. Какви злоупотреби ще блокира. Къде ще ги блокира и по какъв начин. Обиди ли ще блокира. В социалните мрежи ли. " Той автоматично изтрива публикации със злоупотреби" - тоест ЕДИН АЙЪЙ трие във всички публикации на планетата. Въобще, не знам как може да има никаква информация в страница "статия".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още