IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta добавя функции за сигурност към CrowdTangle

Целта ѝ е да адресира притесненията на Европейския съюз

10:03 | 28.05.24 г.
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Американският технологичен гигант Meta Platforms добави функции за сигурност към своя инструмент за проследяване на дезинформацията CrowdTangle за използване по време на изборите за Европейски парламент, предава Ройтерс.

Ходът цели да разсее опасенията на Европейския съюз (ЕС), които миналия месец предизвикаха разследване заради решението на компанията постепенно да премахне инструмента.

Миналата седмица американската социална мрежа заяви, че на кандидатите за изборите следващия месец ще бъде показано известие в горната част на техния канал във Facebook и Instagram за това как да защитят себе си и своите профили.

Това включва насочването им към ресурси, обясняващи как, наред с друго, да настроят двуфакторно удостоверяване, да прегледат настройките за сигурност или да сложат Hidden Words – функция на Instagram, която автоматично изпраща заявки за лични съобщения, съдържащи обидни думи, фрази и емотикони, в скрита папка.

Meta, която има над 250 млн. потребители месечно в Европейския съюз, в понеделник показа секция на живо за всяка страна от ЕС, сортирана по подходящи ключови думи, публични групи и акаунти в Instagram, което ще даде възможност за наблюдение на изборите в реално време от изследователи, журналисти и гражданското общество.

Европейският съюз приветства този ход.

„Комисията ще следи ефективното внедряване на нови функционалности и ще продължи да работи с Meta за по-постоянни решения, които отговарят на всички нейни опасения, както е посочено в решението“, коментират от Европейската комисия.

„Официалното производство срещу Meta остава отворено“, се казва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 28.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още