IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

X ще тества базов абонаментен модел за 1 долар годишно

Компанията експериментира с възможностите за монетизиране

10:20 | 18.10.23 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Социалната мрежа X, преди известна като Twitter, обяви, че ще тества нов абонаментен модел, при който ще таксува потребителите по 1 долар годишно за достъп до основни функции, предава Ройтерс.

Новият абонаментен модел, наречен „Not a Bot” ще таксува потребителите за харесвания, цитиране на публикации от чужди акаунти и запазване на публикации в уеб версията на платформата.

Целта на въвеждането на нов абонаментен модел е да се бори с ботовете и разпространяващите спам, обяви X, допълвайки, че таксата ще варира в различните държави в зависимост от обменния курс.

X твърди, че нововъведението ще бъде пуснато първо за потребителите във Филипините и Нова Зеландия.

Досегашните потребители на платформата не са засегнати от промените. Новите потребителите обаче, които не желаят да се абонират, ще могат само да преглеждат и да четат публикации, да гледат видеа и да следват акаунти.

Ботовете са спорен въпрос за Илон Мъск, който придоби компанията миналата година. През юли X въведе ограничение за гледане на туитове, „за да гарантира“ автентичността на своята потребителска база.

По-рано този месец Ройтерс писа, позовавайки се на свой източник, че главният изпълнителен директор на X Линда Якарино се е срещнала с кредитори на социалната мрежа. На срещата им тя е казала, че компанията ще тества три нива на абонаментна услуга въз основа на броя реклами, показвани на потребителя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 18.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още