IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Meta се подготвя за нови съкращения на служители

Този път ще бъдат засегнати работници в различните звена на компанията по света, пише Washington Post

15:19 | 23.02.23 г. 1
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Meta Platforms се подготвя за нов кръг от съкращения, насочени към подразеленията на компанията в целия свят. Решението е част от реорганизацията и усилията за свиване на процесите, като ще засегне хиляди работници, пише Washington Post, цитиран от Bloomberg.

Компанията, която се раздели с 13% от работната си сила през ноември по време на първите си мащабни съкращения, обмисля още подобни ходове, включително да отмени някои проекти и работни позиции, пише изданието, позовавайки се на източници, пожелали анонимност, които са запознати със ситуацията.

Bloomberg по-рано писа, че Meta се насочва към подобен процес, като е поискала от много мениджъри и директори да се прехвърлят към позиции на сътрудници или да напуснат организацията, докато тя се опитва да стане по-ефективна.

При представянето на финансовия отчет на гиганта миналия месец главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че все още има усещането, че компанията се движи прекалено бавно и е тромава.

Той нарече 2023 г. „Годината на ефективността“ и обеща да съкрати мениджъри от средно ниво и да спре зле представящите се проекти.

Много служители на компанията са притеснени след първия кръг от съкращения, че може да се задават още.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 23.02.23 г.
Най-четени новини
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
doba
преди 1 година
Че какви работници има в Meta ?..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още