IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ще таксува потребителите за защита на акаунти чрез текстово съобщение

Двуфакторното удостоверяване, предназначено да повиши сигурността на профилите, изисква от притежателя на акаунта да използва втори метод за удостоверяване

09:53 | 20.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Twitter съобщи, че ще позволи само на плащащите абонати да използват текстови съобщения като метод за двуфакторно удостоверяване (2FA) за защита на профилите си.

След 20 март „само абонати на Twitter Blue ще могат да използват текстови съобщения като метод за двуфакторно удостоверяване", съобщи компанията, цитирана от Ройтерс.

Двуфакторното удостоверяване, предназначено да повиши сигурността на профилите, изисква от притежателя на акаунта да използва втори метод за удостоверяване в допълнение към паролата. Twitter позволява 2FA чрез текстово съобщение, приложение за удостоверяване и ключ за сигурност. 

Компанията смята, че с 2FA, базирано на телефонен номер, се злоупотребява от „лоши играчи" според публикация в блога от сряда. 

Собственикът на Twitter Илон Мъск отговори в Twitter с „Да" на туит на потребител, че компанията променя политиката, „защото телекомите използват бот акаунти, за да помпат 2FA SMS", и че компанията губи 60 млн. долара годишно „от измамни SMS-и".

Синята отметка, която преди беше безплатна за верифицирани акаунти на политици, известни личности, журналисти и други публични фигури, сега е достъпна за всеки, готов да плати.

През миналия месец Twitter заяви, че ще определи цена на абонамента за Twitter Blue за Android от 11 долара на месец, същата като за абонатите на iOS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 20.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още