IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter продава кафемашини и неоново лого на аукцион 

631 лота от „излишни корпоративни офис активи" варират от типично офис обзавеждане до причудливи табели и повече от 100 кутии с маски

11:14 | 18.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Искате ли да притежавате машина за еспресо, използвана някога от служителите на Twitter Inc.? Или неонов дисплей с логото на концерна? Феновете на компанията за социални медии имат възможност да се сдобият с тях по време на разпродажба на предмети от централата ѝ в Сан Франциско, която започна във вторник, предава Bloomberg. 

27-часовият онлайн търг, организиран от Heritage Global Partners Inc., е последният знак за сътресенията в компанията, която милиардерът Илон Мъск придоби за 44 млрд. долара миналата година.

631 лота от „излишни корпоративни офис активи" варират от обикновени неща - кухненска посуда в индустриален мащаб и типично офис обзавеждане като бели дъски и бюра - до не толкова типични за офис търговете неща, като причудливи табели и повече от 100 кутии с маски KN95. Сред тях има и редица дизайнерски столове, кафемашини, iMac и стационарни велоергометри, които могат да зареждат уреди.

Повечето от предметите, включително фирмени сувенири като голяма статуя на птицата от логото на Twitter и скулптурна саксия със символа "@", са с начални цени от 25 долара. При останали около 20 часа до края на търга неоновото лого получи 64 оферти, които го оценяваха на 17 500 долара, сега цената вече е 22 500 долара и е най-високата текуща оферта от партидата. Статуетката на птицата имаше 55 оферти, с което цената ѝ достигна 16 000 долара, а скулптурата с "@" имаше 52 наддавания на стойност 4 100 долара.

Организаторите заявиха, че продажбата няма за цел да подпомогне финансите на Twitter. Представител на Heritage Global Partners заяви пред списание Fortune миналия месец, че „този търг няма нищо общо с финансовото им състояние". Аукционната къща не успява да отговори на запитванията за коментар на Bloomberg, изпратени извън нормалното работно време.

Все пак повече пари вероятно са добре дошли за Мъск, който се опитва да намали радикално разходите в компанията и не успя да плати наема за друг офис в Сан Франциско, предизвиквайки така съдебен иск. Други офиси, включително азиатско-тихоокеанската база на компанията в Сингапур, също не бяха пощадени, като служителите там бяха помолени да освободят работните си места и да работят от дома си.

Twitter, който вече не разполага с екип за връзки с медиите, не е отговорил на запитванията на Bloomberg News, изпратени по електронната поща.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 18.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още