IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter продължава да губи рекламни клиенти

Stellantis, Volkswagen, United Airlines, General Mills са сред компаниите, замразили рекламирането в услугата

10:31 | 08.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка:  EPA/GEORGE NIKITIN
Снимка: EPA/GEORGE NIKITIN

Италианско-френският производител на автомобили Stellantis спира рекламите си в Twitter, след като шефът на Tesla Илон Мъск придоби услугата за кратки съобщения. 

„Спираме платените рекламни публикации, докато не получим по-ясна представа за бъдещето на платформата при новото ръководство", обяви компанията майка на Opel. Преди това Мъск призна, че Twitter е претърпял „огромен" спад на приходите, откакто пое управлението преди десет дни, припомня DPA. 

С този ход Stellantis се присъединява към списъка с големи компании, които са спрели да рекламират в Twitter, включително Volkswagen, United Airlines, General Mills, производителя на луксозни автомобили Audi of America и General Motors. Американската фармацевтична компания Gilead Sciences също заяви, че компанията и нейното подразделение Kite спират рекламите си в Twitter.

Правителствата по света също наблюдават с подозрение случващото се в Twitter. След вълна от съкращения в американската компания германското правителство обяви, че новият собственик ще трябва да спазва и законовите изисквания в Германия и ЕС. Правителствен говорител заяви, че правителството си запазва правото да предприеме мерки, но все още не е взело решение за тях. „Отчитаме много внимателно промяната в Twitter", каза той. ЕК също предупреди Мъск.

Самият предприемач обяви, че иска да превърне Twitter в „най-точния източник на информация за света". „Точен" в чии очи?", попита в отговор основателят на Twitter и бивш главен изпълнителен директор Джак Дорси. Мъск беше обявил, че ще създаде комисия с „много различни гледни точки", която да модерира съдържанието в Twitter. До заседанието на тази група нямало да се вземат решения относно съдържанието или възстановяването на собствениците на изключени акаунти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 08.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още