IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ограничи "без да иска" харесванията на туитове на Доналд Тръмп

Компанията твърди, че е поправила грешката си

11:29 | 13.12.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американската социална мрежа Twitter обяви, че за кратък период от време „без да иска“ е ограничила ангажиранията с туитовете на американския президент Доналд Тръмп, които са били маркирани като спорни, но след това е поправила грешката си, предава Ройтерс.

Вчера потребители в платформата са забелязали, че възможността да се харесва, ретуитва или отговаря на спорните публикации на държавния глава не е налична.

„Без да искаме сме предприели действия по ограничаване ангажиранията с маркираните туитове, които визирате. Поправихме това“, коментира говорител на Twitter в имейл до Ройтерс.

От Белия дом не са отговорили на запитването за коментар.

Наскоро Twitter добави редица предупреждения за туитовете на акаунта @realDonaldTrump, ползван от американския президент. Голяма част от публикациите включат обвинения за нарушения на изборите в САЩ, за които няма доказателства.

Тръмп написа подобни туитове и вчера, включително един, в който невярно твърди, че е спечелил изборите. Twitter отбеляза публикацията с надпис: „Това твърдение за изборна измама е спорно“.

През май социалната мрежа за първи път скри един от туитовете на президента зад предупреждение, когато държавният глава наруши политиката на компанията срещу изразяването на подкрепа за насилие.

Тръмп ще бъде обект на същите правила в Twitter, като всеки потребител на социалната мрежа, когато новоизбраният президент Джо Байдън встъпи в длъжност на 20 януари, обяви социалната мрежа през ноември.

Twitter поставя специален предупредителен надпис на някои нарушаващи правилата туитове от „световни лидери“, които в противен случай биха били изтрити.

Подобни публикации от политически кандидати или представители на властите вместо това се скриват зад предупреждение, а Twitter взема мерки да ограничи достигането до тях. Тази практика не се прилага до предходни държавни лидери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Инвестора "със да иска" пропуска заглавия в новините от днес:- В САЩ започна разследване срещу Байдън за машинации в Украйна.- Служителка на Bloomberg задържана от китайските специални служби.- Стрелба на протеста в американския град ОлимпияПо време на сблъсъците между поддръжниците и противниците на американския президент Доналд Тръмп в американския град Олимпия, Вашингтон, имаше стрелба, съобщава NBC в неделя, 13 декември.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
За Twitter ше е най добре да се отгъват по-малко с необмислените си действия , щото ги чакат "трудности' в следващите четири години ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още