IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Илон Мъск даде телефонния си номер на своите 16,7 млн. последователи в Twitter

Предприемачът изтри публикацията си почти веднага

18:02 | 20.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Илон Мъск даде на своите 16,7 млн. последователи в Twitter своя телефонен номер, който искаше да изпрати на главния технологичен директор на компанията за виртуална реалност Oculus, пише Bloomberg.

“Имаш ли секунда да поговорим? Номерът ми е...“, написа Мъск в акаунта си до Джон Кармак. Главният изпълнителен директор на Tesla обаче бързо изтри публикацията.

Туитът веднага роди спекулации, че Мъск се опитва да привлече Кармак в екипа си или търси начини да работи с Oculus през някоя от множеството си компании.

Говорител на Facebook, която притежава Oculus, коментира, че Кармак не планира да напусне компанията. Представители на Tesla и SpaceX не са отговорили на запитванията за коментар.

Виртуалната и добавената реалност играят все по-голяма роля в разработването на автономни коли. Инженерите от компании като Waymo на Alphabet се насочват към платформи за симулации, за да тестват и тренират своите системи за самоуправление, които имат задачата да задвижват превозните средства на бъдещето.

Facebook придоби Oculus за 2 млрд. долара през 2014 г. Ролята на Кормак в измислянето на част от технологиите зад Oculus доведе до съдебни спорове с неговия бивш работодател ZeniMax Мedia.

Преди да се потопи във виртуалната реалност Кормак създава компания, която има за цел да работи по проекти за космически туризъм. След като харчи милиони, той я закрива през 2013 г. Кормак все още има интерес в сектора и е говорил с Мъск в Twitter и преди. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 14.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 39 rate down comment 3
majnata
преди 6 години
Люска , ти записА ли го баце ...или точно тогаз сестрата носеше апчетата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още