IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter назначи двама нови членове на борда на директорите си

Става дума за финансовия директор на PepsiCo Хю Джонстън и за съоснователя на lastminute.com Март Лий Фок

10:24 | 11.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Социалната мрежа за кратки споделяния на новини Twitter назначи главния финансов директор на PepsiCo Хю Джонстън и Марта Лий Фок, съосновател на сайта за туризъм lastminute.com, за членове на своя Борд на директорите. Ходът бележи поредните размествания в мениджмънта на компанията, която изпитва трудности да увеличи броя на абонатите си, предава Ройтерс.
 
Назначенията, които влизат в сила веднага, се случват, след като членовете на борда Питър Кюри и Питър Чернин решиха да не се кандидатират отново за местата, посочва Twitter.
 
Изпълнителният директор на социалната мрежа Джак Дорси написа в туит, че скоро ще бъдат обявени имената нa други нови директори, "онези, които ще донесат разнообразието и представляват силни общности в Twitter".
 
Twitter се опитва да обнови борда си от януари насам и е критикувана заради липсата на разнообразие и иновативни идеи. Голяма част от 10-те членове на борда са в него от няколко години.
 
Микроблогинг платформата се сблъсква със сериозни проблеми през последните години, включително дълго време търси главен изпълнителен директор, преди да назначи Джак Дорси през октомври.
 
През януари четирима топ директори напуснаха компанията, преди тя да обяви резултатите си за тримесечието през февруари. Тогава компанията разкри, че не е генерирала ръст на броя потребителите си за първи път, откакто стана публична компания.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още