IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter промени правилата си, за да се бори с акаунтите, насърчаващи омразата

Компанията затяга правилата си след серия от критики

10:46 | 30.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter изясни своята дефиниция за неправомерно поведение, на чието основание ще изтрива  акаунти и ще блокира “реч на омразата”, насърчаваща насилието срещу определени групи хора, предава Ройтерс.

Компанията разкри промените във вторник в публикация в своя блог след нарастването на критиките срещу нея, че не прави достатъчно, за да осуети използването на платформата си за пропаганда и привличане на нови членове от “Ислямска държава”.

“Както винаги, ние подкрепяме и насърчаваме различните мнения и убеждения, но ще продължим да предприемаме действия към акаунтите, които преминават тази граница и злоупотребяват”, заяви Меган Кристина, директор “Доверие и безопасност” в Twitter.

Новите правила не споменават конкретно “Ислямска държава” или някоя друга групировка.

“Не можете да насърчавате насилието или директно да атакувате и заплашвате други хора на основа на расата, етническата им принадлежност, пола, сексуалната ориентация, произхода, възрастта, религиозната принадлежност, увреждане или заболяване”, сочат новите правила.

Преди това компанията използваше по-общо предупреждение, което забраняваше на потребителите да заплашват и да окуражават “насилието срещу другите”.

Раби Ейбрахам Купър, който води проект, свързан с дигиталния тероризъм и омразата, в Simon Wiesenthal Center в Лос Анджелис, твърди, че “терористичните групи ще напуснат” социалната мрежа, ако Twitter наложи новите си правила. По думите му това изисква блокирането на рецидивистите, на които не бива да се позволява да създават нови акаунти. Освен това Twitter трябва да премахне хиляди вече съществуващи профили, които нарушават новата ѝ политика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още