IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pinterest пуска услуга за изпращане на съобщения

"Conversations" няма да е типичната чат услуга, според съоснователя на социалната мрежа Еван Шарп

18:13 | 07.08.14 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;http://about.pinterest.com/en/messages</em></p>

Снимка: http://about.pinterest.com/en/messages

Pinterest дава възможност на потребителите си да общуват по-лесно помежду си и да обсъждат нещата, които харесват. Компанията пуска нова услуга за изпращане на съобщения, наречена „Conversations”, съобщи съоснователят на социалната мрежа Еван Шарп.

По думите му това няма да е типично чат приложение, пише USA Today. "То не е толкова за чат с приятели, колкото за планиране на проекти“, посочва Шарп.

Pinterest позволява на потребителите да „закачат“ изображения и друго съдържание на персонални дигитални табла. „Закачените“ публикации се наричат „pins”.

Миналата година Pinterest пусна функция, която позволява на хората, които са приятели в социалната мрежа, да си изпращат съдържанието, които са закачили на таблата си. В момента потребителите изпращат по 2 млн. публикации дневно, посочва Шарп.

Той твърди, че потребителите на Pinterest са пожелали да получат възможност да поддържат комуникацията си с един или повече приятели.

С „Conversation” потребителите могат да отговарят на публикациите със съобщения или с други публикации.

Съобщенията в Pinterest са по-различни от тези във Facebook, посочва Шарп, подчертавайки, че новата опция предполага не толкова чат с приятели, колкото проучване и споделяне на интересите.

Шарп например използва „Conversations”, за да планира първото си пътуване до Япония. Той създава две табла – Токио и Киото – и благодарение на съветите на служителите в Pinterest успява да открие забележителностите, които да види, без да посещава най-известните места.

"Няма по-добър начин да получиш препоръка за пътуване от това да ти я даде някой, който живее там, където ти отиваш“, коментира той.

Много социални мрежи пускат собствени продукти за изпращане на съобщения. Facebook плати 19 млрд. долара за придобиването на популярното приложение WhatsApp през февруари. Twitter полага усилия да подобри своя продукт в сферата. Vine и Instagram пък вече добавиха възможности за изпращане на лични съобщения.

Pinterest се превърна в едно от най-популярните места в интернет за хората, които обичат да събират рецепти, идеи, съвети или да планират вечерни партита, както и за тези, които следят новите модни тенденции.

Социалната мрежа вече е по-популярна от Twitter. Повече от една пета от възрастните американци използват Pinterest, според данни на Pew Research Center.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още