IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криси Тейген – моделът, който знае ключа към успеха в социалните мрежи

Прочутата съпруга на певеца Джон Леджънд създава интересен за потребителите образ в онлайн пространството

16:07 | 27.07.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Тейген намира пътя си по същия начин, по който го прави Кейт Ъптън - използвайки извивките и сексапила си като предимство, а не като недостатък, за какъвто ги смятат повечето модели. Въпреки че е по-възрастна от останалите модели, които са в началото на кариерата си (тя е на 18, когато е открита, докато работи в „малък магазин за сърфове“),  бързо научава, че извън модния подиум съществуват и други типове модели.

“Сключих договор с агенция и правих нормалните каталогови неща, нищо твърде бляскаво“, коментира тя за началото на кариерата си. „Спомням си, че говорих в шефа си в магазина за сърфове. Тогава ме бяха взели за някаква глупава брошура, със сигурност нещо тъпо, и му казах, че това е моят момент и имам нужда от ден почивка. И той отвърна: „Абсолютно не“. Тогава му казах: „Добре, в такъв случай напускам“ и се разплаках. За мен по това време това беше най-страхотната работа.... В началото на кариерата си отидох в Маями за четири години. Можеш да нарека Маями моят дом. Понякога живеех в апартамент за модели с четири или пет други момичета и се занимавах със стандартни неща за каталози. Ето къде получих надежда, че мога да изкарвам пари, но не като манекенка на подиума“.

Разбира се нейните работни места могат да са Maxim и Vogue, но не само извивките я направиха много по-различна от типичните момичета в бранша. Тя показва страна, която другите супермодели рядко показват – индивидуалност. Тя обича да говори. И обича да яде.

Тейген се превърна в нещо като явление в социалните мрежи със своите нецензурни, пикантни коментари и снимки. Всички се забавляват с нея, смеят ѝ се и почти всички оценяват нейната откритост. Тя не го прави за внимание, а защото наистина ѝ харесва.

„Наистина обичам социалните мрежи и винаги съм била луда по тях, дори по време на чатовете на AOL, помните ли ги?“, смее се тях.

Но благодарение на пиянските ѝ тиради, тези за храната, снимките с Джон Леджънд, докато лежат в леглото, и новините за нейните премеждия и експерименти в кухнята, е някак трудно някой да помисли, че има нещо, което хората не знаят за живота ѝ.

Но блестящият аспект на умението да създаде връзка с аудиторията не идва от красивата ѝ външност и от факта, че е забавна, а от любовта ѝ към храната. Но очарованието на кухнята и готвенето не са нещо, което тя непременно е оценявала, когато е била по-малка.

„Толкова е забавно, защото майка ми е тайландка, а баща ми е голямо американско момче и вкусовете ни за храна с него бяха толкова сходни докато рястях. Той ядеше месо и картофи и аз ядях месо и картофи. Правихме говеждо и зеле и ядяхме големи закуски – огромни омлети, просто обилна, обилна американска храна“, посочва моделът. Майка ѝ пък прави тайландски ястия, които по това време Тейген намира за странни. С баща ѝ често се питали какво точно е сготвила майка ѝ и се връщали към традиционните си ястия.

„По това време не се интересувах много от храна. Определено се научих на това след като започнах да пътувам и да виждам нови неща. Разбира се, Джон ми подсказа за целия този свят на прекрасната кухня, който не познавах“.

Днес блогът ѝ приютява някои от нейните рецепти от рода на „Най-добрият дресинг за салата Цезар във Вселената“. Тя е участвала в две предавания по Cooking Channel – Chrissy Teigen's Hungry, което показваше живота ѝ с Джон преди сватбата им под формата на приключенско опитване на храни, както и друго, наречено Cookies and Cocktails. Наскоро Тейген влезе в ролята на съдия в новото кулинарно състезание на MTV – The Snack-Off.

“Никога не съм се срамувала от това, че обичам некачествена храна, която може би има високофруктозен сироп от царевица“, посочва тя. Тейген не се притеснява да споделя, че обича нездравословни неща.

„Няма много замразени храни, които не ям“, допълва тя. И това идва от устата на модел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още