IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: 30% от американците научават новини от Facebook

73% от пълнолетните американци, които ползват интернет, посещават социални мрежи

13:27 | 04.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Графика на деня: 30% от американците научават новини от Facebook

Ролята на социалните мрежи за разпространението на новини очевидно не е толкова голяма, колкото предполагат мнозина.

Единствената социална мрежа, която е наистина от значение като източник на новини в САЩ, е Facebook. 30 процента от възрастните американци поне от време на време я използват, за да научават новини от нея, показват данни от анализ на изследователския център Pew. 

Но като цяло популярността на социалните медии в САЩ остава висока. Около 73% от пълнолетните американци, които използват интернет, посещават сайтове за социални контакти за различни цели. Facebook е доминиращата платформа за социални контакти по броя на потребителите, но поразителен брой потребители сега разнообразяват към други платформи. Около 42% от пълнолетните американци, използващи интернет, вече използват няколко сайта за социални мрежи. В допълнение потребителите на Instagram в САЩ на дневна база са почти толкова, колкото тези на Facebook.

И докато Facebook е популярна в целия разнообразен микс от демографски групи, други социални мрежи са заели различни ниши. Например Pinterest е особено привлекателен за потребители от женски пол (жените са четири пъти по-склонни от мъжете да бъдат потребители на Pinterest), а LinkedIn е особено популярен сред завършилите колеж и потребителите на интернет с по-високи доходи. Twitter и Instagram са по-привлекателни за по-младите американци, като привличат преди всичко градските жители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 02:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още