IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook пуска мобилна услуга за новини

Paper ще разполага с красив дизайн, напомнящ хартия

17:10 | 15.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

След години експериментиране и промени в дизайна изглежда Facebook най-сетне ще пусне нова услуга за четене на новини, създадена специално за мобилни устройства.

Продуктът носи името „Paper”, посочва Re/code, позовавайки се на източник, започнат с темата.

Услугата е подобна на Flipboard и ще бъде или самостоятелно мобилно приложение, или ще е уеб базирана, но задължително достъпна за мобилни устройства. Очаква се компанията да пусне Paper преди края на януари, макар че датата може да бъде променена.

Новата услуга и Flipboard имат редица прилики. Основната е, че по същество и двете събират медийно съдържание, показвайки разнообразни статии от новинарски издания заедно със статуси на потребители на социалната мрежа. Всичко това се поднася във впечатляващ визуален формат, наподобяващ хартия.

Продуктът е част от дългогодишните усилия на екипа, който стои зад т.нар. News Feed - богатият поток от съдържание, което се събира от страниците, които даден потребител е харесал, от нови статуси, споделени истории, новини и платени реклами. Целият проект на компанията е известен под названието Project Reader.

Подобно на много други инициативи и той се ражда преди години с идеята да преразгледа по нов начин непрестанния поток от информация във Facebook. След многобройни закъснения и редица промени в дизайна, проектът в крайна сметка е разделен на части.

Освен от силното желание на Крис Кокс да създаде навик на хората да четат Facebook “вестника“, след като се събудят, компанията може да се възползва от Paper и за да повиши ангажираността на потребителите и броя преглеждания на реклами.

Повече за Facebook вижте в материала на Bloomberg!

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още