IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter е привлякъл достатъчно интерес за IPO-то си

Компанията може да увеличи броя на акциите или цената им

12:53 | 01.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Twitter е привлякъл достатъчно интерес за IPO-то си

Интересът към борсовия дебют на Twitter Inc. е достатъчно висок, за да може операторът на социалната мрежа да продаде всички предложени акции, предава Bloomberg, като се позова на запознати източници.

Банките, които управляват пазарния дебют на Twitter, са получили достатъчен интерес от страна на инвеститорите за IPO-то, за да бъде то презаписано още преди да са започнали да приемат поръчки, твърди един от източниците, пожелал да не бъде идентифициран, тъй като информацията не е публична. Социалната мрежа за микроблогинг предлага 70 милиона акции на цена между 17 и 20 долара всяка, показват подадените до регулатора данни.

Twitter, от който се очаква да определи цената на акциите на 6-и ноември и да започне да се търгува на следващия ден, може да увеличи броя акции или цената им, преди да стане публична компания. Главният изпълнителен директор Дик Костоло е на посещение в големите американски градове, за да се среща с инвеститорите и да проучва интереса им към акциите.

„Първоначално те определиха достатъчно ниска цена на акциите, за да възбудят такъв интерес", каза Сантош Рао, анализатор в Greencrest Capital Management LLC в Ню Йорк. "Мисля, че най-вероятно ще повишат цената най-малко веднъж. Виждали сме това и преди с Facebook - всеки иска парче от тези горещи технологични компании".

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още