IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Facebook оправда очакванията на Wall Street

Приходите от мобилна реклама продължават да растат, но заради инвестициите в нови продукти, инфраструктура и инженери се увеличават и разходите

10:42 | 02.05.13 г.
Facebook оправда очакванията на Wall Street

Приходите на Facebook за първото тримесечие на годината надминаха прогнозите на Wall Street заради постъпленията от мобилна реклама на компанията, които продължават да нарастват, съобщи CNBC.

В периода януари-март социалната мрежа е реализирала нетна печалба в размер на 219 млн. долара, или 9 цента на акция, докато по същото време на миналата година печалбата беше 205 млн. долара, или 9 цента на акция.

Приходите на компанията са нараснали с 38% до 1,46 млрд. долара за тримесечието от 1,06 млрд. долара година по-рано. Инвеститорите очакваха приходите на Facebook да бъдат 1,44 млрд. долара.

Приходите от реклама през първите три месеца на годината са 1,25 млрд. долара, което е с 43% повече спрямо същия период на миналата година. Приходите от мобилна реклама съставляват около 30% от общите постъпления от реклама. За сравнение, през предходното тримесечие те бяха 23 на сто.

Разходите на компанията са се увеличили с 56% до 895 млн. долара, а оперативниуят марж се е свил от 46% до 39%. От социалната мрежа предупреждават, че разходите ще продължат да растат, тъй като компанията продължава да инвестира в продукти, инфраструктура и инженери.

Facebook отчита и ръст на потребителите през тримесечието. Ежедневно активните потребители през март са достигнали 665 млн. души, което е с 26 на сто повече спрямо третия месец на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още