IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалшив туит разстрои Wall Street

Хакери компрометираха акаунта на AP в Twitter и публикуваха фалшиво съобщение за атака над Белия дом

22:04 | 23.04.13 г.
Фалшив туит разстрои Wall Street

Хакери компрометираха акаунта на Associated Press в Twitter и публикуваха фалшиво съобщение за атака над Белия дом, съобщи агенцията.

Във фалшивата публикация беше посочено, че е имало 2 експлозии в Белия дом, както и че президентът на САЩ Барак Обама е бил ранен.

От информационната агенция уточняват, че цялата им корпоративна мрежа е станала жертва на фишинг атака, както и че работят за отстраняването на проблемите. Заради фалшивия туит обаче Dow Jones Industrial Average започна рязко пропадане, което преустанови в момента, в който ситуацията се изясни.

От AP са деактивирали всички акаунти на агенцията в Twitter, допълва говорителят й Пол Колфорд. Говорителят на Белия дом Джей Карни също потвърди, че атака не е имало, а президентът Обама е жив и здрав.

След публикацията Dow Jones изтри над 140 пункта, но само за шест минути се възстанови. Понижение отчете и доходността по американските облигации.

Другите основни агенции обаче не последваха съобщението на AP, но резултатите от тази публикация сочат колко чувствителна може да бъде реакцията на пазарите на новини за тероризъм.

Към 22.05 ч. българско време Dow Jones се повишава с 0,87% до 14 694 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още