IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силната рупия подкрепя активността на индийците на глобалния пазар на имоти

За индийците в момента е по-изгодно да купуват имоти във Великобритания, Кипър, Малайзия и Дубай

14:32 | 27.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Индийците купуват все повече имоти в чужбина заради засилващия се обменен курс на рупията, пише онлайн изданието GlobalPropertyGuide.

За фискалната 2016-2017 г. индийски граждани са придобили имоти в чужбина на стойност 112 млн. долара, посочва се в доклад на консултантската компания Knight Frank India и International Real Estate Expo (IREX).

За сравнение, година по-рано инвестициите са били в размер на 88,4 млн. щатски долара.

През 2005-2006 г. инвестициите на индийците в чуждестранни имоти са били едва 1,9 млн. долара.

Според правилата за движението на капиталите в Индия физическите лица, които пребивават на територията на страната, могат свободно да превеждат в чужбина до 250 хил. долара годишно. Международни трансакции са разрешени за обучение в чужбина, пътувания, лечение и закупуване на акции и имущество, както и подкрепа на близки и роднини в чужбина и дарения.

"Укрепването на индийската рупия срещу няколко глобални валути направи инвестициите в жилища в чужбина по-достъпни, отколкото преди една година", посочва се в доклада.

За индийците в момента е по-изгодно да купуват имоти във Великобритания, Кипър, Малайзия и Дубай, но Австралия се превръща във все по-неизгоден пазар за тях.

Сред констатациите в документа се вижда, че изваждането от обращение на големите купюри с цел борба с корупцията и прането на пари не се е отразило на сделките с имоти в чужбина.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още